de basis voor de multi-culturele Surinaamse keuken:
Javaans, Hindoestaans, Creools en Chinees
Taal:
Laatste update:
24-12-2021

Lekker Bekkie® | Over ons


OVER ONS
Hier vind je meer informatie over het merk LekkerBekkie® en de synergie tussen de bedrijven die mogelijk maken om bijzondere Surinaamse producten op de markt te zetten. Kwaliteitsproducten met als doel om heerlijk Surinaams te tafelen.

Ons motto
Snel en Makkelijk Lekker Surinaams eten en drinken met de authentieke top-producten van Lekker Bekkie®

Algemeen
Lekker Bekkie® is de merknaam waaronder wij al meer dan 20 jaar bijzondere Surinaamse levensmiddelen aanbieden. Eigenlijk gaat de historie van onze familiebedrijf veel verder terug, om precies te zijn in Suriname waren we rond 1977 al actief in kruiden en specerijen waaronder de populaire Surinaamse Masala Kerrie poeder. LekkerBekkie levert de beste kwaliteit, producten van zorgvuldig geselecteerde verse ingrediënten. Dat is onze missie, het gaat dus niet om de goedkoopste maar om kwaliteit. Deze producten worden door Sharroy Food Suriname exclusief voor Exotic Quality Food Nederland bereid. Wij zijn hoofdzakelijk gespecialiseerd in Marinades, Chutneys, Sambals en exotische siropen.

Variatie en Lekker Surinaams eten
Bij Lekker Bekkie® draait alles om variatie en lekker Surinaams eten: een brede keuze in een diversiteit van authentieke Surinaamse smaken.

Producten van Lekker Bekkie
De kwaliteitsproducten van Lekker Bekkie® worden hygiënisch en ambachtelijk, met authentieke ingrediënten en volgens traditioneel Oma's recept bereid.

Hindoestaanse, Javaanse, Chinese en Creoolse-keuken:
Naast de lekkerste Chutneys van verse groene mango's, birambi, pommisitiar etc., zijn er ook diverse andere culinaire sambals en marinades.

Voor de breed georiënteerde Surinaamse keuken zijn wij continue in beweging om Surinaams koken eenvoudig te maken. Dit doen wij op zo'n manier dat de authentieke smaak 100% behouden blijft terwijl je van een kwaliteitsproduct geniet. Dat is LekkerBekkie, 100% kwaliteit!

Chutneys, gemaakt van diverse groene vruchten, zoals de Mango Chutney van groene mango's, samen met peper en diverse Indiase kruiden.

Javaanse Sambals, die onmisbaar zijn bij typische Javaanse gerechten zoals bami, nasi, tehlo en pethel.

Madame Jeanette Piccalilly, bijvoorbeeld voor de Surinaamse Pom-gerechten. Maar ook gewoon lekker bij b.v. aardappel, spruiten of brood en op pizza.

Surinaamse Siropen: lekker drinken bij lekker eten. Dawet, een lekkere Javaanse zoete drank. Maar ook Orgeade en andere siropen voor een Surinaamse limonade drank. Of natuurlijk gewoon over het schaafijs.

Marinades, zoals de Ketjap Gekruid, voor snel en gemakkelijk een lekker stukje vlees op zijn Surinaams.

Pinda Sambal, een basis van zeer goede kwaliteit dat in een mum van tijd klaar is tot een overheerlijke satésaus. Lekker over typische Surinaamse gerechten, maar ook gewoon bij gekookte aardappels, spruiten, boontjes of wortels of bij de BBQ!

Productontwikkeling
Wij zijn voortdurend bezig met het verder verbeteren van onze producten. Daarnaast kijken wij naar de behoefte aan nieuwe producten voor de Surinaamse keuken. Je kunt eventueel jouw wens met ons delen. Alleen als wij met gegarandeerde topkwaliteit een nieuw product kunnen aanbieden, gaan we over op introductie hiervan.